top of page

Til deg som gråter i det skjulte

Det er nytt år med nye muligheter. Min opplevelse er at når nytt år starter, ønsker de fleste å starte på nytt.. Nytt og bedre liv i form av (mer) trening, gi mer på jobb, tjene enda mere penger osv. osv. Jeg hører sjelden noen sier at de vil utforske eller få en bedre psykisk helse. Jeg prater med mange, (flest kvinner) og opplever at de føler at de ikke strekker til. Det er ikke bare forventninger til seg selv, men også forventninger fra omgivelsene, det er nesten som om de tar på seg ansvaret for andres lykke og fremgang. Det er et stort ansvar!

Jeg mener at oddsen for at omgivelsene og personen selv kommer til å bli skuffet, er svært høy. Og alle disse forventningene fører til en følelse av utilstrekkelighet og fortvilelse av å ikke prestere på alle områder. Jeg har inntrykk av at bilen er et rom de ofte har kun for seg selv, og her kan de lette på trykket, skrike høyt og gråte, for så å ta seg sammen før de åpner dørene til hjemmet hvor det venter en eller fler med enda fler forventninger.

Kjære deg som gråter i det skjulte, du bærer kanskje på en egen historie, egen sorg eller kanskje du ikke kan sette ord på hva som ER.? Er du en som er flink til å holde fasaden og svarer med et syngende "det går fint!" når andre spør deg om hvordan du har det? Er du en som alltid spør andre hvordan de har det -og bryr deg? Tar deg tid til andre mennesker når du ser at de trenger en å prate med?

Kjære deg som gråter i det skjulte, er det sånn at du tenker at du ikke fortjener å gi deg selv samme omsorg som du gir andre? Jo, det gjør du! JO! DET GJØR DU!

Du fortjener ikke å skjule det du sitter inne med, du fortjener å bli hørt. Du fortjener å dele dine erfaringer å bli hørt, uten at noen andre overtar din historie.

Vi trenger alle noen å prate med, ventilere og bli hørt!

Til deg som gråter i det skjulte, ikke vær redd for å prate om det som er tøft og vanskelig. Av egen erfaring, føles det lettere og bedre etter at jeg har fått satt egne ord på hvordan jeg har det. Det å slippe rustningen og vise sitt egentlige jeg kan være en befrielse, slippe taket på idealet og være i virkeligheten. Hva er! Bli tydelig på dine behov, skille på deg - meg og sett grenser -for deg selv!

Gi deg selv muligheten du fortjener til å være lykkelig!

Merethe

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page