top of page

Ferdig utdannet, men langt ifra ferdig utlært.

Fem års skolegang er over og jeg kan titulere meg som Gestalt psykoterapeut! Bra jobba og high five til meg selv! Det har vært fem år med mange tårer, frustrasjon, mye latter, nye uvurderlige vennskap og ikke minst en haug av nye erfaringer, innsikt og mye lærdom. Det har vært mye å ta inn - både personlig og profesjonelt. Så mye jeg skulle lære, alt fra teori til selvinnsikt ;-) Hadde jeg visst det jeg vet i dag, vet jeg ikke om jeg hadde turt. Men jeg skulle aldri vært foruten!

Det som har vært avgjørende for meg har vært min egen livserfaring, det å kunne ta med meg selv inn i utdannelsen og i jobben min som terapeut, tror jeg har vært med på å skape tillit til mine klienter og i jobben med ungdommer. Det å sitte "på andre siden av bordet" og være "den som vet" har jeg ingen tro på. Jeg har tro på å bruke mine egne erfaringer inn i møte med andre, det å kunne vise meg sårbar og liten = stor. Det å sjekke ut med den jeg møter - hvordan er dette for deg? Hva tenker du når jeg kommer med påstander om hva jeg tenker (om deg?) Det får meg til å reflektere over hvordan vi møter andre mennesker. Hva vet jeg om hva andre har gått gjennom? Hva vet jeg om hvilken tillit du har til andre mennesker? Jeg kan ha mine tolkninger og vurderinger, men hva vet jeg? Hvis jeg kan stille med blanke ark når jeg møter et annet menneske, er det et godt utgangspunkt. Jeg kjenner at jeg blir nyskjerrig og interessert i andre og hvordan andre har det.

Jeg er så taknemmelig for de jeg har møtt på min reise de siste fem årene, både på skolen men også de mulighetene jeg har fått til å jobbe med ungdommer. De vennskapene jeg er så heldig av å få oppleve, jeg vil så gjerne nevne navn! M, A og S! Dere skal vite at dere betyr så enormt mye for meg! Den støtten, ekte vare, hel ved og mye mye mer, det at jeg kan være meg sammen med dere er helt uvurdelig! Uten dere hadde denne reisen vært helt annerledes, jeg setter pris på hvert sekund med dere, sammen og hver for dere! Jeg kan drøfte fag, vi kan prate om gamle kjipe og gode forhold, opplevelser på godt og vondt. Aldri noen som dømmer, bare nysgjerrighet. Størst av alt er at vi skaper nye minner og erfaringer sammen! Tusen takk, beste dere!

Uten utdannelsen min hadde jeg aldri fått sjans til å jobbe med ungdom - for en utfordring! For en glede! Fy søren så mye bra ungdom det finnes der ute. Så mye ressurser! Dere har opplevd mye, men dere besitter en enorm erfaring og kunnskap om eget liv! GULL VERDT! Jeg lærer og erfarer noe nytt hver dag i møte med dere. Jeg håper jeg får mulighet til å gjøre det jeg gjør i mange år fremover, noe jeg opplever som utrolig meningsfylt og interessant!

Jeg ønsker også å rette en stor takk til min mann som har stått stødig og tålmodig ved min side gjennom disse årene (og de forgående 15). Jeg har ikke vært lett å leve med, spesielt i eksamensoppkjøring hvor jeg til tider har hatt ufattelig kort lunte og ikke spesielt tilgjengelig. Takk til alle dere andre som har hatt troen på meg og det jeg stupte rett inn i.

Jeg ønsker livet velkommen, med ny lærdom og mange nye erfaringer!

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page