top of page

Sommerferie - til glede eller fortvilelse?

Nå står sommerferien for tur for de fleste av oss, noen skal være hjemme og noen reiser bort. Uansett tilbringer vi mer tid med hverandre enn ellers i året, og samtalene blir kanskje annerledes enn i hverdagen. Kjærester, samboere, ektefeller, mine, dine og våre barn. Relasjoner endres over tid og samtalene vi har gjennom hele året er viktig, hvor mye tid vi setter av til hverandre i hverdagen og ikke minst om vi pleier parforholdet året rundt.

Kanskje vi denne sommeren skal sette av tid til hverandre, lytte og dele. "Lett og si" tenker du kanskje. Nei, på ingen måte! Jeg skal snakke for meg selv, jeg fikk inspirasjon av en god venninne over en lunsj. Hun sa at denne sommeren skal jeg "logge meg av" sosiale medier og logge på meg! Jaaaaa! Det hørtes deilig ut i disse Instagram / Facebook dager.

Hva snakker vi om når vi tilbringer ferien sammen og hvordan snakker vi sammen? Det er kanskje lettere å snakke om ting vi skal oppleve på ferie enn de forventningene vi har - til ferien og hverandre. Hva ønsker du deg denne ferien? Hva ønsker du selv å oppleve og hvem ønsker du å oppleve det sammen med? Hvordan løser du / dere eventuelle "kriser" som kan oppstå underveis? Sett dere ned sammen, som par men også med barna. Prat om hva dere forventer før dere reiser på ferie eller har ferie hjemme.

Jeg har selv erfaring med å føle meg som en vertinne på ferie å blitt frustrert og sliten. Det er helt og holdent mitt eget ansvar, og jeg skulle ønske jeg tok mine egne råd på forhånd! Jeg får kort lunte og er kort i tonen og brå mot de rundt meg, jeg liker ikke meg selv når jeg kommer dit!

Så i år har vi snakket nettopp om dette og jeg kjenner på en lettelse når alle får delt sine tanker om forventninger til ferien.

GOD SOMMERFERIE :-)

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg meg
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page